Εμφάνιση καλαθιού

0

Ποια είναι η ιδανική θέρμανση για βρέφη και παιδιά;

Τι πρέπει να προσέξουμε για την θέρμανση των νεογέννητων βρεφών, των μωρών και των παιδιών. Με ποιους τρόπους μπορούμε να θερμάνουμε υγιεινά ένα παιδικό δωμάτιο και το μπάνιο. Πως μπορούμε να ρυθμίσουμε την υγρασία.

Είναι γνωστό ότι τα νεογέννητα βρέφη πρέπει να βρίσκονται σε περιβάλλον με σταθερή θερμοκρασία. Όσο πιο μικρό σε ηλικία και βάρος είναι ένα μωρό τόσο περισσότερο επηρεάζεται από ακραίες θερμοκρασίες και ειδικά από το κρύο. Ούτε η πολλή ζέστη ούτε το κρύο είναι ιδανικά για τα βρέφη, ειδικά για τα νεογνά. Η θερμοκρασία που σε γενικές γραμμές προτείνουν οι παιδίατροι είναι από 20 έως 21 °C (προσοχή: οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές, εσείς θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας).

Είναι αδιαμφισβήτητο λοιπόν ότι το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται το μωρό πρέπει να διατηρεί όσο το δυνατόν σταθερή την προτεινόμενη θερμοκρασία. Για τον λόγο αυτό σαν ιδανική θέρμανση για τα βρέφη (μωρά) αλλά και για τα παιδιά προτείνεται ο θερμοπομπός. Ειδικά στην περίπτωση που είναι εξοπλισμένος με ψηφιακό θερμοστάτη έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του χώρου με ακρίβεια ± 0,5 °C ή μικρότερη, περιορίζοντας ταυτόχρονα και την κατανάλωση ενέργειας. Η ποιότητα της θέρμανσης με θερμοπομπό είναι ιδανική καθώς ο χώρος ζεσταίνεται με φυσική κυκλοφορία του αέρα χωρίς να ξηραίνεται η ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον. Με τους θερμοπομπούς επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα αυτονομίας στα δωμάτια του σπιτιού. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται θέρμανση με οικονομία καθώς δεν είναι απαραίτητο να διατηρούνται όλοι οι χώροι στην θερμοκρασία που προτείνεται για το δωμάτιο του νεογνού ή του παιδιού. Οι θερμοπομποί είναι ασφαλέστατοι για τα μωρά και τα παιδιά αρκεί να φροντίσετε να ελέγξετε τις πιστοποιήσεις ασφάλειας που φέρουν. Δεν αναπτύσσουν επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες, έχουν στρογγυλεμένες ακμές και γωνίες, διαθέτουν θερμική ασφάλεια (σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγω υπερθερμανθούν διακόπτεται αυτόματα η λειτουργία τους, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αν π.χ. το παιδί σκεπάσει το σώμα με ένα ύφασμα). Τέλος, οι σύγχρονοι θερμοπομποί που ακολουθούν την Ευρωπαϊκή οδηγία Ecodesign 2018 διαθέτουν δυνατότητα εβδομαδιαίου χρονοπρογραμματισμού λειτουργίας και αισθητήρα ανοικτού παράθυρου. Δείτε τους δημοφιλέστερους θερμοπομπούς με ψηφιακό θερμοστάτη που εναρμονίζονται με την οδηγία EcoDesign 2018Radialight Sirio & Radialight Klima.

Απαραίτητη είναι και η θέρμανση του μπάνιου για τα βρέφη και τα παιδιά, καθώς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους σε υγιεινή και καθαριότητα, το επισκεπτόμαστε συχνά. Για το μπάνιο οι συσκευές θέρμανσης θα πρέπει να φέρουν τον αντίστοιχο δείκτη προστασίας (IP24) ώστε η λειτουργία τους να ενδείκνυται κάτω από συνθήκες υγρασίας και υδρατμών. Οι συσκευές αυτές πρέπει να τοποθετούνται μακριά από πιθανές πτώσεις υδάτων. Διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο για την ιδανική θέρμανση για το μπάνιο.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί και στην σχετική υγρασία του δωματίου του μωρού. Τόσο το κλιματιστικό όσο και το αερόθερμο έχουν την τάση να ξηραίνουν υπερβολικά την ατμόσφαιρα, γι' αυτό τον λόγο δεν ενδείκνυται η χρήση τους στα παιδικά δωμάτια. Η ιδανική υγρασία που σε γενικές γραμμές προτείνουν οι παιδίατροι για τα μωρά είναι υψηλότερη από αυτή των ενηλίκων, από 60 έως 70 % (προσοχή: οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές, εσείς θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας). Οπότε είναι πιθανόν προκειμένου να επιτευχθεί σχετική υγρασία εντός των επιθυμητών ορίων να είναι απαραίτητη η χρήση ενός αφυγραντήρα ή ενός υγραντήρα

Τέλος, εκτός από τη θέρμανση το χειμώνα εξίσου απαραίτητος είναι ο φυσικός δροσισμός το καλοκαίρι ο οποίος αποτελεί για τα παιδιά πιο υγιεινή λύση από την ψύξη. Ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να πετύχουμε τον φυσικό δροσισμό σε ένα παιδικό δωμάτιο είναι ένας ανεμιστήρας οροφής. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο για τα πλεονεκτήματα της χρήσης ανεμιστήρα οροφής σε σχέση με το κλιματιστικόΣχολιάστε

payment