Εμφάνιση καλαθιού

0

Ποια είναι η ιδανική θέρμανση για βρέφη και παιδιά;

Τι πρέπει να προσέξουμε για την θέρμανση των νεογέννητων βρεφών, των μωρών και των παιδιών. Με ποιους τρόπους μπορούμε να θερμάνουμε υγιεινά ένα παιδικό δωμάτιο.

Είναι γνωστό ότι τα νεογέννητα βρέφη πρέπει να βρίσκονται σε περιβάλλον με σταθερή θερμοκρασία. Όσο πιο μικρό σε ηλικία και βάρος είναι ένα μωρό τόσο περισσότερο επηρεάζεται από ακραίες θερμοκρασίες και ειδικά από το κρύο. Ούτε η πολλή ζέστη ούτε το κρύο είναι ιδανικά για τα βρέφη, ειδικά για τα νεογνά. Η θερμοκρασία που σε γενικές γραμμές προτείνουν οι παιδίατροι είναι 22 βαθμοί Κελσίου το πρώτο διάστημα -ένα με δύο μήνες- και στην συνέχεια 20 βαθμοί Κελσίου (προσοχή: οι θερμοκρασίες αυτές είναι ενδεικτικές, εσείς όμως θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας).
Είναι αδιαμφισβήτητο λοιπόν ότι το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται το μωρό πρέπει να διατηρεί όσο το δυνατόν σταθερή την προτεινόμενη θερμοκρασία. Για τον λόγο αυτό σαν ιδανική θέρμανση για τα βρέφη (μωρά) αλλά και για τα παιδία προτείνεται ο θερμοπομπός. Ειδικά στην περίπτωση που είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρονικό θερμοστάτη έχει την δυνατότητα να διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία του χώρου με ακρίβεια 0,5 βαθμού Κελσίου. Επιπλέον η ποιότητα της θέρμανσης είναι ιδανική καθώς ο χώρος ζεσταίνεται με φυσική κυκλοφορία του αέρα χωρίς να ξηραίνεται η ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον. Με τους θερμοπομπούς επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα αυτονομίας στα δωμάτια του σπιτιού. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η οικονομική θέρμανση καθώς δεν είναι απαραίτητο να διατηρούνται όλοι οι χώροι στην θερμοκρασία που προτείνεται για το δωμάτιο του νεογνού ή του παιδιού. Τέλος οι θερμοπομποί είναι ασφαλέστατοι για τα μωρά και τα παιδιά αρκεί να φροντίσετε να ελέγξετε την προέλευση τους και τις πιστοποιήσεις ασφάλειας που φέρουν.
Η ίδια ποιότητα θέρμανσης επιτυγχάνεται και με τους θερμοσυσσωρευτές. Στην περίπτωση αυτή το κόστος κτήσης είναι υψηλότερο, αντισταθμίζεται όμως με την οικονομική λειτουργία του θερμοσυσσωρευτή, καθώς καταναλώνει το φθηνό νυχτερινό ρεύμα συντηρώντας όλη την μέρα ζεστό το δωμάτιο.
Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί και στην υγρασία του δωματίου. Τόσο το κλιματιστικό όσο και το αερόθερμο έχουν την τάση να ξηραίνουν υπερβολικά την ατμόσφαιρα, γι' αυτό τον λόγο δεν ενδείκνυται η χρήση τους για χώρους όπου βρίσκονται νεογνά ή παιδιά.
Για το μπάνιο οι συσκευές θέρμανσης θα πρέπει να φέρουν τον αντίστοιχο δείκτη προστασίας (IP24) ώστε η λειτουργία τους να ενδείκνυνται κάτω από συνθήκες υγρασίας και υδρατμών. Οι συσκευές αυτές πρέπει να τοποθετούνται μακριά από πιθανές πτώσεις υδάτων και καλό θα είναι να κλείνουν λίγο πριν την χρήση των χώρων αφού έχουν ζεσταθεί με κλειστή την πόρτα για μερικά λεπτά.

Δείτε τους δημοφιλέστερους θερμοπομπούς με ηλεκτρονικό θερμοστάτη: Radialight Stylo & Noirot Spot D.

Δείτε τα σώματα μπάνιου.Σχολιάστε