Εμφάνιση καλαθιού

0

Πως θα επιλέξω τον ιδανικό αφυγραντήρα;

Τι πρέπει να προσέξω για την αγορά του κατάλληλου αφυγραντήρα. Πως μπορώ να πετύχω την καλύτερη επιλογή για τον περιορισμό της υγρασίας στο χώρο μου.

Κριτήρια επιλογής Αφυγραντήρων: Η επιλογή αφυγραντήρα για ένα χώρο πραγματοποιείται βάσει δύο κριτηρίων: της θερμοκρασίας και του μεγέθους του χώρου.

Θερμοκρασία χώρου: Αν ο χώρος θερμαίνεται επαρκώς, δηλαδή δεν έχουμε θερμοκρασίες κάτω των 16 - 17°C, τότε είναι καλύτερα να επιλέξουμε αφυγραντήρα με συμπιεστή (compressor dehumidifier) καθώς έχει περιορισμένη κατανάλωση. Αν η θερμοκρασία του χώρου είναι χαμηλότερη, ο αφυγραντήρας με συμπιεστή δεν λειτουργεί ικανοποιητικά. Στην περίπτωση αυτή επιλέγουμε αφυγραντήρα τεχνολογίας desiccant με χρήση ζεόλιθου (desiccant dehumidifier). Το μεγάλο πλεονέκτημα, της τεχνολογίας desiccant συγκριτικά με τους αφυγραντήρες με μοτέρ, είναι ότι λειτουργούν αποδοτικά σε όλες θερμοκρασίες από 1 έως 37°C.

Μέγεθος χώρου: Ο όγκος πιο συγκεκριμένα του χώρου είναι το δεύτερο κριτήριο επιλογής αφυγραντήρα. Με δεδομένο ότι το ύψος των χώρων είναι συνήθως σταθερό (σε οικίες περίπου 2,80m) μεταφράζουμε τον όγκο σε κάτι περισσότερο κατανοητό, την επιφάνεια (τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου).

Οδηγός Επιλογής Αφυγραντήρα:

  • Για θερμαινόμενους χώρους έως και 150m², επιλέγουμε τον Meaco 20L Platinum.
  • Για θερμαινόμενους χώρους έως και 80m², επιλέγουμε τον Meaco 12L Platinum.
  • Για χώρους έως 100m², που δεν θερμαίνονται επαρκώς (θερμοκρασίες κάτω από 16°C), επιλέγουμε τον Meaco DD8L ή τον Solcore DS8L.

Δείτε όλους τους αφυγραντήρες.Σχόλια

Δημιουργήθηκε από 2017-05-06 14:08:24 Posted By Zesta.gr Comment Link
Το σπίτι σας μπορεί να καλυφθεί με έναν αφυγραντήρα. Αν τον χειμώνα έχετε θερμοκρασίες πάνω από 16 - 17°C η βέλτιστη επιλογή για εσάς είναι ο Meaco Platinum 20 L - https://zesta.gr/meaco-20l-platinum . Αν η θερμοκρασία είναι σε χαμηλότερο επίπεδο τότε θα πρέπει να επιλέξετε τον αφυγραντήρα με ζεόλιθο Meaco DD8L Zambezi - https://zesta.gr/meaco-dd8l-zambezi-desiccant
Δημιουργήθηκε από 2016-11-29 11:58:27 Posted By ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΪΝΤΑ Comment Link
Θα ήθελα πληροφορίες για το εξής: Έχω ένα σπίτι με σαλόνι και τρία υπνοδωμάτια στη σειρά. Τα τρία δωμάτια έχουν κοινό τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Το σαλόνι επίσης έχει 2 εξωτερικούς χώρους στα πλαϊνά του. Μπορώ να βάλω ένα μηχάνημα στη μέση που να καλύπτει όλους τους χώρους, ή ξεχωριστά μηχανήματα? Τα τετραγωνικά είναι γύρω στα 100.

Σχολιάστε

payment