Εμφάνιση καλαθιού

0

Τι κατανάλωση έχουν οι θερμοπομποί;

Ο βασικότερος προβληματισμός στην προμήθεια των θερμοπομπών είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (ρεύματος) που πραγματοποιούν κατά την λειτουργία τους.

Ένας θερμοπομπός με ηλεκτρονικό θερμοστάτη που έχει την κατάλληλη ισχύ -η οποία υπολογίζεται κατόπιν μελέτης- για το χώρο που τοποθετείται, λειτουργεί με περίπου 50% - 60% θερμοστατικές διακοπές. Δηλαδή, μια μέση θερμοκρασιακά μέρα του χειμώνα σε ένα σπίτι με μέσες μονώσεις και νορμάλ εξωτερική αλλά και εσωτερική επιθυμητή θερμοκρασία λειτουργεί ασταμάτητα τα πρώτα 10 - 15 λεπτά και από κει και πέρα αφού επέλθει η επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο, την διατηρεί καταναλώνοντας περίπου το μισό της ονομαστικής του ισχύος λόγω της ευαισθησίας του θερμοστάτη (± 0,1 °C). Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα οικονομικός στην λειτουργία του.

Επιπλέον με τους θερμοπομπούς επιτυγχάνουμε πλήρη αυτονομία στους ξεχωριστούς χώρους του κάθε διαμερίσματος και αυτό δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω οικονομία. Για παράδειγμα όταν έχουμε ένα χώρο –οικιακό ή επαγγελματικό- που είναι 80 τετραγωνικά και αποτελείται από 4 - 5 δωμάτια, δεν είναι απαραίτητο να κρατάμε το σύνολο των 80 τετραγωνικών στις υψηλές θερμοκρασίες όπου νιώθουμε άνετα. Με τους θερμοπομπούς, στην περίπτωση αυτή έχουμε την δυνατότητα να κρατάμε ζεστούς μόνο τους χώρους στους οποίους βρισκόμαστε. Τους υπόλοιπους μπορούμε να τους συντηρούμε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες επιτυγχάνοντας οικονομία και τη δυνατότητα άμεσης αύξησης της θερμοκρασίας τους όταν βρεθούμε μέσα σε αυτούς.

Δείτε τους δημοφιλέστερους θερμοπομπούς με ηλεκτρονικό θερμοστάτη: Noirot Spot E IIRadialight Stylo & Noirot Spot D.Σχολιάστε